4 Wie ben ik

Ik ben Sabine van Grinsven. Met mijn bedrijf Hier sta ik! bied ik weerbaarheidstrainingen en trainingen ‘Professioneel omgaan met agressie’ aan.

Werkervaring

Naast mijn bedrijf Hier sta ik! werk ik als coördinator en trainer bij Cello opleidingscentrum, Cello is een zorgverlener in ’s Hertogenbosch en omstreken.

Voor deze organisatie coördineer en verzorg ik sinds 2009 de training Professioneel omgaan met (dreigende) agressie voor begeleiders van met name mensen met een verstandelijke beperking (en licht verstandelijke beperkingen met bijkomende problematiek, lvb+) en/of autisme.

In 2017 is de Hier sta ik! training opgenomen in het scholingsaanbod bij Eigenwijze. Eigenwijze is onderdeel van het Cello opleidingscentrum en verzorgt trainingen en cursussen voor cliënten van Cello.

Door mijn jarenlange werk in de zorg heb ik veel ervaring met verschillende doelgroepen. Hierdoor kan ik de casussen in een training goed laten aansluiten bij de praktijk van de deelnemers.

 

Mijn uitgangspunt

Deelnemers leren pas als zij plezier hebben in wat ze doen. Daarom vind ik, naast intensief werken aan thema’s en doelen, een goede veilige sfeer, humor en gezelligheid belangrijk. Met veiligheid bedoel ik lichamelijke, maar zeker ook emotionele veiligheid. Alleen als deelnemers zich emotioneel veilig voelen, kunnen zij open staan om te leren.

Opleidingen

  • post-hbo Trainer weerbaarheid, Hogeschool Utrecht
  • Rots en water trainer, Gadaku Institute, Schagen.
  • Train de trainer-traject Professioneel omgaan met agressie
  • trainingstraject tot trainingsacteur bij Cello
  • SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. minor GGZ-agoog: kennis van psychiatrische ziektebeelden), Hogeschool Arnhem Nijmegen
  • opleiding Activiteitenbegeleider, mbo Haarlem

Hiernaast ben ik sinds 2004 trainer van een karateclub (Shotokan-stijl) bij een vereniging in Nijmegen. Ik ben houder van de zwarte band, derde dan.

Netwerk

Hier sta ik! is aangesloten bij een netwerk van weerbaarheidstrainers. Om grotere projecten te kunnen verzorgen, werk ik samen met een aantal trainers.


Referenties

Sabine is een enorme aanwinst voor het werkveld en combineert leergierigheid en gedrevenheid met veel vakkundigheid en mensenkennis. Sabine legt de lat erg hoog voor zichzelf. ‘Goed genoeg’ bestaat niet, haar streven is altijd ‘uitstekend’. Heel fijn voor haar cursisten en voor het werkveld.

Wilma Janssen, docent Trainer weerbaarheid, Hogeschool Utrecht

+++

Sabine is een trainer op wie de cursisten kunnen bouwen. Ze heeft een heldere visie op het omgaan met agressief gedrag. Dat wordt heerlijk praktisch geoefend, zowel met gesprekstechnieken als met lichamelijke technieken waarbij je merkt hoeveel ervaring ze heeft. Een training met Sabine is heel levendig; veel praktijk ondersteund met theorie. Er is ruimte voor humor en het delen van persoonlijke ervaringen. Je gaat als cursist rijker weg met meer kennis en zelfvertrouwen.

Tijn de Haan, voormalig collega en medetrainer.