Hier sta ik! verzorgt colleges en lezingen voor congressen en opleidingen over thema’s als agressie, weerbaarheid, weerstand en motivatie.

De toehoorders krijgen onder andere inzicht in vormen van agressie, communicatiestijlen, eigen houding en gedrag, angst en het signaleren en hanteren van agressie.

Voor wie?

Voor congresorganisatoren die werken met thema’s gerelateerd aan agressie en weerbaarheid in de zorg.
Voor professionals in de zorg, zoals: begeleiders, maatschappelijk werkers, orthopedagogen, psychologen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

De colleges zijn bestemd voor studenten die een opleiding in de zorg volgen. Bijvoorbeeld maatschappelijke zorg, sociaal pedagogisch hulpverlener, sociaal cultureel werk en meer.

Thema’s die behandeld kunnen worden zijn:

  • Welke verschillende vormen van agressie zijn er? 
  • Praktische handvatten - hoe signaleert en analyseert u agressie vroegtijdig? 
  • Bewustwording van (het effect van) eigen houding
  • Beïnvloeden van gedrag 
  • Het verkrijgen van inzicht in eigen angst - wat doet agressie met u?

Uitgangspunt

Het uitgangspunt van Hier sta ik! is dat mensen met plezier naar een lezing en college luisteren. Door voorbeelden uit de praktijk blijft de inhoud boeiend, herkenbaar en toepasbaar. Er is steeds sprake van een koppeling van de theorie aan praktijksituaties.

Alle lezingen en colleges van Hier sta ik! worden toegespitst op de specifieke werkomgeving en ervaringen van de deelnemers.

2016

Sabine is een enthousiaste vrouw met veel passie voor haar werk. Ze maakt veel gebruik van praktijkvoorbeelden en oefeningen, waardoor de inhoud herkenbaar is en goed blijft hangen. De dag er na kan je gelijk aan de slag met de aangereikte praktische handvatten. Een hele nuttige training voor mensen die te maken krijgen met agressie!

Annette de Wolff, congresmanager Medilex